Rodvig

We staan vroeg op om 7.15 uur varen we uit, bij het zeil hijsen gaat iets mis het grootzeil gaat voor de helft omhoog en zit dan vast. Met de hand krijgen we hem niet naar beneden, we gebruiken de reeflijn van het derde rif en zetten die op de lier met een knal gaat het zeil naar beneden. Na nog drie keer proberen en vastlopen gaat hij ineens soepel omhoog wat er aan de hand was is voor ons onduidelijk.

 

De bestemming is een haven bij Raan dit is 25 nm omhoog volgens de voorspellingen zou dit bezeild zijn met een 15 kn wind, de praktijk een wind die 40 graden heen en weer draait en een schip dat slechts 4 mijl vooruitgaat. Dit wordt een lijdensweg we draaien de boot om en gaan de andere kant op en gaan opeens 9 kn. Onze snelheidsmeter door het water is kapot het blijkt dat er 2 tot 3 kn stroom staat.

 

We gaan weer onder de brug door en daar hebben we wind tegen stroom met enorme golven die tot aan onze buiskap komen. Helaas staan de dorades open en komt er een grote hoeveelheid zout water binnen.

We gaan lekker snel en besluiten naar Rodvig te gaan, bij het aanleggen waait het nog hard maar uiteindelijk lukt het.