· 

Kaseberga

Kaseberga

 

Om 6 uur opgestaan en om  7 uur zijn we vertrokken met geen zuchtje wind en mist onze route gaat over een verkeersschijding stelsel met een breedte van 6 nm. Als we in de buurt komen trekt de mist weg en kunnen we goed zien. Het is druk met vrachtschepen en we passen onze snelheid en koers aan. Het haventje van Kaseberga is klein doordat we er voor 12 uur zijn is er nog voldoende ruimte. Als de veerboot op 6 km afstand voorbij komt dan zuigt het de haven leeg en daanrna weer vol met een flinke deining. Het blijkt dat er een catamaran veerboot is die dit veroorzaakt volgens insiders is het de grootste ter wereld.

 

Het is een toeristische trekpleister aangezien hier stenen zijn die door de vikens zijn geplaatst ergens tussen 500 en 1000 jaar na cristus. De stenen wegen zo’n 5 ton en ze staan in de vorm van een Vikingschip. Het weer is erg wisselvallig en s’middags vallen er diverse buien en schijnt daarna de zon weer.

 

 

Bij bepaalde windhoeken ligt het haventje open en rollen de golven naar binnen wat niet comfortabel is. Het weerbericht veranderd constant morgenochtend bepalen we of we nog een dag blijven en of we dan rechtsaf naar Oost Zweden gaan of linksaf naar West Zweden.