· 

Usedom

Tsjerk is vroeg wakker en we gaan naar de kant om hem uit te laten, het is nog te vroeg om te vertrekken aangezien we pas 12.45 door de brug kunnen. Rond 9 uur laten we hem nogmaals uit en maken alles klaar om verder te gaan.

 

Er is weinig wind zodat we gedeeltes zeilen en de rest motoren. Als we in de buurt van de brug komen barst het onweer los met heel veel regen en harde wind. Er zijn windstoten vergelijkbaat met windkracht 7 tot 8 en die houden soms lang aan. Gelukkig is er ruimte om te manoeuvreren al is er een Duitser die steeds vlakbij ons blijft wat erg vervelend is.

 

We gaan naar een haven aan een meertje met weinig diepgang het ondiepste is 160 cm, de haven is nieuw erg groot voor het aantal boten en luxe. Groot sanitair gebouw met alles erop en eraan wasmachine en droger. Dat terwijl de meeste zeilboten hier niet kunnen komen. Het is waarschijnlijk met veel subsidie gebouwd. De haven is wel gezellig en de mensen erg relaxt we blijven hier een dag langer om inkopen te doen want alles is op.