· 

Rondkijken

Zoals het er nu voorstaat blijven we hier een aantal dagen ivm aankomende slechte weersomstandigheden. Vanochtend hebben we een rondje gedaan over de hoofdstraat naar de pier aan de Oostzee. Hier staan allerlei grote gasthuizen waar luxe van uit straalt de meeste zijn van begin 1900 en de nieuwbouw is in dezelfde stijl gedaan. Aan het einde van de pier zit een lift die 4 meter onderwater gaat, voor de rest zijn het winkeltjes en vele eet gelegenheden. 

 

S'middags gaan we op de fiets naar een oud kasteel dat boven op een heuvel staat. De weg erheen is beroerd en bestaat  uit keien en is stijl, onze voorwieltjes slippen zo nu en dan door en uiteindelijk moeten we het laatste stuk lopen. We bekijken het kasteel van binnen helaas zien we maar een klein stukje, het blijkt dat het in vroegere jaren afgebrand is en veel verloren is gegaan. Na afloop drinken we een bakje thee het is rond 15 uur, de meeste duitsers denken daar anders over en zitten aan grote pullen bier.

 

Bij de restaurants kun je zelf je bestelling ophalen en na afloop de vuile vaat weer inleveren, dit zien we hier meer je betaald en krijgt dan drinken mee en het eten haal je aan de achterkant bij de keuken. Ze hebben geen bedienings personeel nodig en je betaald vooraf. De duitsers drinken wel grote hoeveelheden bier gisteren zaten we ongeveer 45 min op het terras en dan hebben de meesten wel 3 halve liters op ook de vrouwen. Wat ook opvalt dat veel mannen slecht lopen.