· 

Cuxhaven

25 5

 

Na een rustige ochtend komen we op het juiste tijdstip op de Elbe aan en hebben we de stroom mee tot aan de haven. Het stroomt hier soms wel 4 kn.

 

We liggen in Cuxhaven en gaan naar het kanaal vanaf 11 uur krijgen we de stroom mee. We vetrekken rond half twaalf er is weinig wind niet voldoende om te zeilen. Om 13.15 zijn we bij de sluis, Op de plotter zien we een lege sluis en in de andere ligt een vrachtschip die onze kant opkomt.

 

Toch vind de sluiswachter het nodig ons anderhalf uur te laten wachten, het blijkt dat ergens ver weg een klein vrachtschip onderweg is dat eerst in de sluis moet. Hij heeft lang werk om zijn schip vast te leggen en daarna mogen wij.

 

We zijn om 15 uur in het kanaal en Rendsburg is dan te ver we gaan naar Gieselau kanaal het is er erg vredig met alleen wat boeren die het druk hebben met poep rijden. Tsjerk ziet allemaal lege weilanden waar hij graag wil rennen maar dat mag niet. We hebben nog wat garnalen en maken een salade tot 10 uur kunnen we buiten zitten dankzij sloof. (verwarmbaar dekentje)