· 

Oostmahorn

Om half vijf gaat de wekker en om kwart over vijf varen we, het is nog schemerig maar we kunnen de boeien vinden. Als we onderweg zijn dan zijn er twee mogelijkheden via de Sluchter dit is een geul over ondiep water wat op ons tijdstip genoeg diepgang heeft. Als we er in de buurt zijn zien we allerlei brekers met veel schuim we varen dus om.

 

Achteraf maar goed want hier gaat het ook tekeer en je moet je goed beethouden de golven zijn heel kort en wel anderhalve meter hoog en ze komen van alle kanten. Gelukkig hebben we een sterke boot met een flinke motor.

 

Op zee staat ook een heel vervelende deining de golven lopen tegen de wind in. Doordat we zo vroeg vertrokken zijn hebben we nog 3 uur stroom mee. Halverwege kunnen de zeilen omhoog maar de moter blijft bijstaan. Als het lukt om op tijd richting Lauweroog te gaan dan hebben we nog stroom mee en dat scheelt zomaar anderhalf uur. Als we bij de sluis komen dan staat de brug open en mogen we naar binnen, rond 15 uur liggen we in Oostmahorn en laten Tsjerk uit. Rond 16 uur komt er harde wind met onweer.  Zoals gebriuikelijk deze dag was er weer veel meer wind dan voorspeld.