· 

Nordeney

Op naar Nordeney we vertrekken om 10 uur en zijn dan net voor 11 bij de eerste ondiepte, hoogwater is om half een mocht het niet lukken dan kunnen we altijd nog omdraaien. We moeten over 2 wantijen waarbij de eerste het meest droogvallend is. We gaan vlakbij houten staken langs het advies is om hier een meter vanaf te blijven. Door de pittige zijwind en dwarsstroom valt dit nog niet mee. We gaan als een krab door het water. 

 

Alles ging goed en we hebben niet vastgezeten, zoals gebruikelijk kregen we weer een aantal buien over en bij het aanleggen in Nordeney stond er weer een stevige wind met veel regen.

 

We blijven hier in ieder geval donderdag liggen en proberen vrijdag weer verder te komen, hopelijk werkt de wind een keer mee.

 

Later komt er nog een boot binnen die tussen ons in komt liggen wat eigenlijk geen ligplaats is, ze hebben een lijn aan onze boot vastgemaakt die veel te strak staat waardoor wij in de problemen komen. We doen een verzoek om hem iets losser te doen maar mevrouw raakt helemaal over de toeren en snapt er niets van "ze zijn net binnen en komen overzee" wij ook. Later komt ze wat tot rust ze hadden het zwaar gehad. (wen er maar vat aan dat is hier normaal)