· 

Langeoog

Bestemming Langeoog, we vertrekken om half elf en hebben eerst 2 uur stroom mee dan veranderd de koers en komt hij schuin in en is het voordeel minder groot. Er is bijna geen wind, rond 15 uur komt er wind met vervelende golven dit was voorspeld onze voortgang is echter goed. Om half zeven komen we bij de afslag naar Langeoog volgens de boeken is het hier oppassen ivm ondieptes. Op het moment van passage is er een rijsing van 2 meter en de diepte meter geeft 5 aan, dan blijft er nog altijd 3 meter over. Rond half acht komen we in de haven waar staken staan het is even onduidelijk aan welke kant we moeten zijn, de diepte meter geeft uitkomst hij loopt hard op we zitten dus aan de verkeerde kant.

 

Als we vertrekken is het koud en somber weer onderweg krijgen we ook nog wat regen, zodra we boven de eilanden komen gaat het waaien de zon schijnt en het is 10 graden warmer bij aankomst kun je in een t shirt en korte broek lopen we zitten tot 12 uur buiten.

 

Het is hier heel gemoedelijk en de havenmeesteres geeft ons een mooi plekje in de haven alles is vriendelijk en er rijden hier geen auto's.