· 

Harde wind

Voor zaterdag avond en zondag wordt onstuimig weer voorspelt we blijven dus in Aarhus omdat hier van alles te doen is het is de tweede stad van Denemarken. Het ziet er overal verzorgt en netjes uit met goed onderhouden gebouwen en weinig vervelende mensen.

 

Vandaag eerst boodschappen gedaan en s'middags een rondje fietsen en bij wat bezienswaardigheden langs, helaas was de sleutel van ons fietsslot spoorloos. Na lang zoeken het slot doorgezaagd en op zoek naar een fietsen winkel onderweg hadden we drie gezien dus dat is snel opgelost. Blijkt dat alle winkels open zijn behalve fietswinkels, dan maar naar de haven naar een bootje winkel, wel een haven met 1000 ligplaatsen maar geen enkele bootje winkel. Onderweg zijn we wel door het centrum gegaan met veel grote winkels en een gezellige drukte. 

 

Na lang zoeken op drie kwartier fietsen een fietswinkel gevonden die open is, bij aankomst is het een winkel met Joesef en allerlei bedenkele (dan mede de herkomst) fietsen maar geen enkel slot. Dan maar terug naar de boot en een wel verdiend kopje thee blokje met Tsjerk, biertje en eten. Wel weer een dag met voldoende beweging.