· 

Marstrand

Marstrand is onze volgende stop doordat we hier vroeg naar toe gaan kunnen we zeilen, bij aankomst moeten we op zijn Grieks vastleggen met een lijn die in het water ligt. Door de zijwind verlijert onze boot en gaat de lijn onder de boot door. Na enig getrek en stoeien met de lijnen is het gelukt er zit nu nog een lijn onder ons roer vast. Met de bijboot en een extra stuk touw krijgen we deze los. Het is redelijk druk echter om 16 uur vertrekken de Zweden en liggen we alleen. Je moet na 16 uur betalen het lijken wel hollanders.

 

We liggen vlakbij de veerpond die constant op en neer vaart hij doet dit rustig aan we hebben er geen last van wel zijn er zweden die denken er nog net voor langs te kunnen en dan gaat de luchthoorn af. Ze letten niet erg op op het water.

 

Marstrand is een oud stadje dat er mooi uitziet hier komen veel Zweden die zich netjes kleden en hier rondlopen en een hapje eten. Wij hebben s'avonds ook een hapje gegeten op het terras het was gezellig druk. Veel Zweden gebruiken hun boot als auto en net als de vorige keer moet dit zo snel mogelijk. 

 

We besluiten om de volgende dag te vertrekken omdat we een lange tocht moeten maken en de wind uit de goede hoek komt, de rest van de week zal dat anders op de motor moeten, er is wel een stevige wind voorspelt.