· 

Uddevalla

We vertrekken richting Uddevalla volgens de boekjes is dit een bruisende stad met veel winkels en je ligt aan het kanaal dat tor in de stad gaat. We zeilen weer alleen op de fok aangezien het niet ver is en je tussen de dorpjes en landschappen door vaart. We komen omstreeks 13 uur aan en gaan met Tsjerk wandelen er is een park vlakbij. 

 

Wij gaan daarna de stad het centrum bekijken dit is een grote teleurstelling de meest winkels staan leeg en er heerst een vervelende sfeer. Er hangen groepjes noord afrikaanse mannen rond die niets te doen hebben en niet een positieve indruk achterlaten, verder zijn er bijna geen mensen op straat. De gemeente doet trouwens wel zijn best overal zijn bloembakken bankjes en perkjes.

 

We gaan daarna nog een bijzondere wandeling doen langs een mooi pad ook dit is in de praktijk iets anders sommige stukken zijn mooi en andere gaan over een industrieterrein.

 

We blijven hier een nacht liggen en gaan weer een ankerplek zoeken, vanaf vrijdag heb je hier sommerfesten en dan krijgen de Zweden vakantie en het wordt warmer richting de 25 tot 30 graden. Vandaag nog met 2 truien en een muts op gevaren